Alp-EV installateur worden?

De vraag naar laadoplossingen voor elektrische voertuigen stijgt explosief. Als installateur wil je vooroplopen in deze snelgroeiende markt. Onze laadpaaltraining biedt je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een gecertificeerde adviespartner te worden.

Onze trainingen worden gegeven door ervaren professionals in de branche en bieden installateurs de kans om hun kennis en vaardigheden uit te breiden met praktische oefeningen. Na afloop van de training worden installateurs gecertificeerd, wat hun geloofwaardigheid vergroot en hun klanten geruststelt.

Hier is wat je leert:

Inschrijf formulier

1. Praktisch aansluiten van een laadoplossing

Theorie is belangrijk, maar praktijkervaring is onmisbaar. Tijdens onze training leer je stap voor stap hoe je een laadoplossing praktisch aansluit. Van het voorbereiden van de installatieplaats tot het daadwerkelijk installeren en testen van de laadpaal – wij zorgen ervoor dat je zelfverzekerd en efficiënt te werk kunt gaan.
 

 

2. Laadoplossingen voor VvE’s, Thuis, Zakelijk en Publiek

Elke situatie vraagt om een andere laadoplossing. Of het nu gaat om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), particuliere woningen, bedrijven of publieke ruimtes, wij leren je de nuances (bijvoorbeeld brandveiligheid) en specifieke vereisten van elk type installatie. Zo kun je je klanten altijd de meest geschikte oplossing bieden, afgestemd op hun unieke behoeften.

 

3. Dynamic Load Balancing, Solar Charging, AC/DC Charging & meer

De technologie achter laadpalen ontwikkelt zich snel. Wij maken je wegwijs in geavanceerde functies zoals Dynamic Load Balancing, waarmee je het stroomverbruik optimaal verdeelt. Je leert hoe je laadpalen integreert met zonnepanelen (Solar Charging) en hoe je zowel AC- als DC-laders installeert en beheert. Deze kennis stelt je in staat om de meest moderne en efficiënte laadoplossingen aan te bieden.

 

4. Een Laadpaal Verbinden met Slimme Laadsoftware

Slimme laadsoftware maakt het mogelijk om laadprocessen te monitoren, beheren en optimaliseren. Wij leren je hoe je laadpalen verbindt met deze software en hoe je de functionaliteiten optimaal benut. Dit zorgt niet alleen voor een betere gebruikerservaring voor jouw klanten, maar geeft jou ook de tools om proactief onderhoud en ondersteuning te bieden.

5. Regelgeving en Subsidies

 
Elektrische laadinfrastructuur is gebonden aan specifieke regelgeving en er zijn diverse subsidies beschikbaar om de installatiekosten te verlagen voor bedrijven, VvE’s en particulieren. Tijdens onze training zorgen wij ervoor dat je volledig op de hoogte bent van de actuele wet- en regelgeving en leert je hoe je jouw klanten kunt adviseren over het aanvragen van subsidies. Dit maakt jouw dienstverlening niet alleen professioneler, maar helpt jouw klanten ook om kosten te besparen.

.

Schrijf je nu in en laad de toekomst op!


Met onze uitgebreide training ben je klaar om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan en je klanten de beste laadoplossingen te bieden. Word een gecertificeerde expert en onderscheid je in de markt!

Schrijf je vandaag nog in en maak de volgende stap in jouw carrière als laadpaalinstallateur!

Inschrijven Laadpaal training